Hirdetés

A KYRO II esélyei - tile based marketing

Már több hírben is beszámoltunk a KYRO II-ről, amely mintha igencsak keresztülhúzná az NVIDIA "világmegváltó" terveit, és itt most a "goal to own every pixel on the planet"-re tessetek gondolni..

Az STMicroelectronics legújabb üdvöskéje, amelyet az NVIDIA ugyan lerégiarchitektúráz, meg leinkompatibilisez, úgy fest, komolyan le fogja legelni az újabb MX-ek babérjait, amely babérokat többek szerint úgyis inkább kétes dicsfény leng körül, bár ezt a dicsfényt az MX T&L egysége már önmaga számolja..

Komolyabbra fordítva, a Guillemot szerint az MX200/400-as sorozatú NVIDIA chipek már korántsem olyan versenyképesek, ha a KYRO II is választható, ezért (mert a Guillemot messze nem fogalmaz ilyen eufemisztikusan) "mi nem tervezzük MX200/400-as kártyák gyártását, mert ezek a chipek szerintünk drágák, és ráadásul gyengébben is teljesítenek, mint a KYRO II."

Kicsit megtorpanva azonban azt kell mondanunk, hogy feltehetőleg a Guillemot sem jótékonysági intézmény, tehát a döntés pusztán racionális alapokon kell nyugodjon, ami egyúttal azt is jelenti, hogy adott esetben (akár jövőre) a Guillemot szerintünk szó nélkül újra lándzsát törne az NVIDIA mellett, ha épp egy NVIDIA produkt lenne ilyen ígéretes, feltéve, ha az NVIDIA hagyná, mert szerintünk egy ilyen kinyilatkoztatást a kollektív NVIDIA tudatalatti biztos jó mélyre eltesz, és adott esetben akár lesheti a Guillemot, hogy mit és mennyiért kap majd, bár ezt csak nagyon halkan jegyezzük meg, és rögvest rossz, kósza ötletnek minősítve megfedjük magunk a nem épp etikus feltételezésért.. (meg a baromi hosszú mondat miatt is - szerk.)

Viszont ha már a cégeknél tartunk, meg kell említenünk, hogy a Guillemot példáját (vagy attól tök függetlenül - szerk.) követve sok egyéb cég is beáll majd a KYRO II szekerét tolni, ami az NVIDIA-ra nézve ugye még sokkal kínosabb.. Ők: (Hercules), Videologic, PowerColor, és a Creative. Ez utóbbi amúgy épp nemrég szállt ki a videokártya-bizniszből, hogy most egy könnyed mozdulattal újra visszahuppanjon a gyártók egyre impozánsabb sorába.. Ezzel ellentétben nem fog (még egy darabig - szerk.) KYRO köré Gladiac-ot építeni az ELSA, mert nekik "elég, amit az NVIDIA kínál.."

KYRO II-vel szerelt kártyákat pedig legkorábban is csak május környékén érdemes majd keresni, a Hercules (Guillemot) 3D Prophet 4500-as cuccát pl. 16-ától..

Azóta történt

Hirdetés