Hirdetés

A konzervatív korongok konvertálása

Abszolúte kézenfekvő ötletre épülő, mondhatni zseniális készülékkel rukkolt elő nemrégiben a ION Audio, amikor a javarészt DJ-körökben ismert vállalat útjára indította a világ első, USB portra köthető lemezjátszóját. Az iTTUSB típusjelzést viselő eszközre az USB kapu mellett vonalszintű kimenet is került, így a berendezés egyszerre lehet PC-periféria és az otthoni hangrendszer önálló eleme.

A ION USB-s lemezjátszójának elsődleges feladata a régi, vinil lemezkorongokon található felvételek lehető legegyszerűbb digitalizálása, így aki otthon ilyen hanghordozók tetemes mennyiségével rendelkezik, nem kell többé aggódjon a karcok, illetve a mechanikus kopás okozta erózió miatt.

Az ékszíjhajtású lemezjátszó természetesen az általánosan elterjedt 33 1/3 és 45 fordulat/perces sebességet igénylő lemezkorongokat is lejátssza, továbbá a lehető legjobb minőség elérése érdekében több ponton szabályozható a hangszedőkar. Az iTTUSB használatához nem szükséges speciális eszközmeghajtók telepítése, a lemezjátszóról minden olyan program képes rögzíteni, amelyik támogatja az USB-s hangkártyákat.

A lejátszóhoz a gyártó az ingyenes, több platform alatt is használható Audacity szerkesztőprogramot mellékeli, a szoftvercsomag része továbbá a pattogásokat és recsegéseket kiszűrő Soundsoap 2 alkalmazás 30 napig használható próbaváltozata. Az USB-s lemezjátszó ajánlott fogyasztói ára 199 dollár, azaz nagyjából 43 000 forint.

Azóta történt

Hirdetés