Hirdetés

A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg bankárját, ékszerészét!

Megszokhattuk már, hogy Távol-Keleten a legkülönfélébb őrültségeknek is óriási sikere lehet, hát még, ha a fékezhetetlen fantáziát némi csillogással kombinálják! Persze nem mind arany, ami fénylik. A Gold Bullion Wireless Mouse például biztosan nem az. A külsejében aranyrudat idéző eszköz a látszat ellenére nem tartalmaz nemesfémet, viszont az óvatlan szemlélőt könnyen megtévesztheti a billentyűzet vagy a notebook mellett.

Gold Bullion Wireless Mouse: egy láda arany
Gold Bullion Wireless Mouse: egy láda arany

Itt egészen biztosan a forma győzedelmeskedett a tartalom felett, az egér ugyanis minden alapvető ergonómiai szabályt áthág, persze nem is munkaeszköznek tervezték. Azért használható, a számítógéphez vezeték nélkül kapcsolódhat a mellékelt adapter segítségével, lézeres szenzora pedig 800 dpi-s. A Gold Bullion Wireless Mouse abszolút pozitív tulajdonsága, hogy egy valódi aranyrúdnál jóval olcsóbb, már 6550 jenért, tehát nagyjából 14 000 forintért megrendelheti az egyediségre vágyó vásárló. Csekélység.

Gold Bullion Wireless Mouse
Gold Bullion Wireless Mouse

Ha van aranyrúdba ágyazott egér, akkor miért ne lehetne ezt a formát és külsőt más eszközbe is átmenteni? A Thanko szintén „aranyos” eszközt tervezett, méghozzá egy USB hubot. Mivel ezt nem kell kézbe fogni, és általában egy asztalra helyezve használják, a különleges forma nem akadályozza a munkát, viszont feldobhatja a sivár irodai szobát. Ha Jockey-ék idejében létezett volna ilyen, akkor biztosan felbukkant volna a Dallasban is (valószínűleg néhány olajfúrótornyot formázó router társaságában).

Thanko „Gold” Ingot USB Hub
Thanko „Gold” Ingot USB Hub

Az elosztón nyolc darab USB 2.0 csatlakozó kapott helyet, és hálózati adapter is tartozik hozzá. A rudacska mérete 196 x 73 x 49 mm, és olyanannyira élethűnek gondolták, hogy a biztonság kedvéért el is helyeztek rajta egy fake gold feliratot. A nemesfémnek álcázott Thanko „Gold” Ingot USB Hub 6150 jent, azaz körülbelül 13 200 forintot kóstál.

Thanko „Gold” Ingot USB Hub
Thanko „Gold” Ingot USB Hub

Az LG az arany helyett más anyagot választott meghajtóinak kicsinosítására. Az XD6 típusjelzésű külső merevlemezek Swarowski kristályok tucatjaival vannak díszítve, és ez a grafitszürke vagy rózsaszín burkolattal nagyon látványos hatást kelt. Persze valószínűbb, hogy az egyedi külsőt főleg a hölgyek fogják értékelni, hiszen egy igazán trendi retikülben jól megfér egymás mellett a sminktükör és a kidíszített háttértár.

LG XD6
LG XD6

Az XD6 természetesen nemcsak dísz, hanem egy teljes funkcionalitással működő adattároló is. A készülék belsejében 320, 500 vagy 640 GB-os, 2,5 colos winchester kaphat helyet, a számítógéphez pedig USB 2.0 portján keresztül csatlakoztatható. A burkolat alumíniumból készült, és a vastag bőrtokkal biztosan megvédi a meghajtót a kisebb ütésekkel, esésekkel szemben, habár nem valószínű, hogy erre az eszközre ne vigyáznának a felhasználók. Az LG XD6 hamarosan kapható lesz, először Dél-Koreában kerül piacra, és a merevlemez méretétől függően ott nagyjából 19-28 000 wont kell kifizetni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés