Hirdetés

A jelek szerint otthonra szánja átlátszó OLED tévéjét a Xiaomi

Az Mi TV Lux iszonyú drága, úgyhogy valószínűleg egy darabig nem lesz tömegtermék.

A Xiaomi nem lassít a tempón. A kevesebb, mint egy évtizedes múltra visszatekintő cég néhány éve lépett be a tévépiacra. Nem olyan rég már bemutatta első OLED televízióját, és a vállalat a közelmúltban leleplezte első átlátszó OLED tévéjét is.

Ez az Mi TV Lux Transparent Edition nevű modell, amelynek nincs hagyományos értelemben vett kávája, teljesen átlátszó, a gyártótól kapott információk értelmében maximális képfrissítési rátája 120 Hz, és 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes. Az ehhez hasonló készülékeket a gyártók eddig az ipari, üzleti felhasználóknak szánták, de a Xiaomi a jelek szerint más utat választott. A cég ugyanis azt kommunikálja (reklámfilmjében is), hogy a fejlesztést az otthoni felhasználóknak szánja.

Mondjuk az érdekes, hogy mennyire illúzióromboló egy film vagy játék, ha a háttérben ott látszik a könyvespolc, vagy elsétál egy macska. Az mindenesetre valószínű, hogy a Full HD felbontású modell nem lesz tömegtermék, hiszen az 55 hüvelykes eszköz 7200 dollárba, azaz mintegy 2 120 000 forintba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés