Hirdetés

A Hitachi is megrázta magát

Vannak olyan cégek, amelyek még mindig kitartanak a plazma technológia mellett, és továbbra is fejlesztenek az eljárásra épülő tévéket. Az abszolút vezér Panasonic mellett ilyen még a két koreai nagy és természetesen a Hitachi is, amely a nemzeti ünnepünkre időzítette tizenegy új televíziójának bemutatását.

Az új termékeket a tavaszi nagy termékkavalkád közepébe kívánja behajítani a vállalat, az első körben természetesen Japánban, de remélhetőleg később Európába is eljutnak a friss modellek, sőt talán Magyarországon is elérhetők lesznek.

A tizenegy készülék három különféle sorozat tagjaként kerülhet a virtuális és fizikai valójukban is létező boltok polcaira. Az XP05 széria öt modellt tartalmaz. Ezek mindegyike rendelkezik 320 gigabájtos beépített merevlemezzel, amelyre tetszés szerint rögzítheti a felhasználó a tévéműsorokat. A 42, 46 és 50 hüvelyk képátlójú tévék plazma panelt kaptak, és képesek a Full HD felbontás megjelenítésére. A 37 és a 32 colos készülékeket már LCD panellel szállítják, és a legkisebb modell csak maximum 1366x768 képpont megjelenítését teszi lehetővé.

A HP05 széria két tagból áll, ezek 250 gigás merevlemezt kaptak. A negyvenkét hüvelykes plazma 1366x768 képpont felbontással rendelkezik, éppúgy, mint 32 colos, LCD panellel megtámogatott öcsikéje.

A belépő szintű sorozat a H05 nevet kapta, és négy tagot számlál. Ezek nem rendelkeznek beépített merevlemezzel, viszont az összes többi társukhoz hasonlóan támogatják a DLNA szabványt. A H05 családba tartozó tévék mérete kicsi, hiszen a legnagyobbnak is csak 32 hüvelykes képátlója van, ezen kívül 26, 22 és 19 colos készülékek kerültek be a szériába. Mindegyik az LCD technológiára épül, és maximum 1366x768 képpont megjelenítését teszik lehetővé.

Mint az látható, 3D-ről egyelőre szó sincs, a Hitachi a jelek szerint nem tartja valószínűnek, hogy a felhasználók egyik napról a másikra a háromdimenziós megjelenítés rabjává válhatnak. A tévék áráról sajnos semmilyen konkrétumot nem árult el a gyártó.

Azóta történt

Hirdetés