Hirdetés

A gyárakat nem érintette a tajvani földrengés

Tajvant ma erős földrengés rázta meg. A szigetországot sújtó idei legerősebb, a Richter-skála szerint 6,6-os erősségű földmozgás, melynek epicentruma a fővárostól mintegy 300 kilométerre délre, Taitung város közelében volt, nem okozott komolyabb üzemzavart a félvezetőgyártó üzemekben.


A TSMC Fab 8-as üzeme (Forrás: TSMC)

A világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártó cége, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) működésében csak kisebb fennakadást okozott a földmozgás. Mint a vállalat szóvivője a Dow Jonesnak elmondta, nem kellett egyetlen üzemet se bezárni, csupán a tainani gyárat ürítették ki rövid időre. A rivális United Microelectronics Corp. (UMC) Tainanhoz közeli gyárában néhány berendezés automatikusan kikapcsolt a rengés észlelésekor, de más üzemeket egyáltalán nem érintett a földrengés.

A szigetországot sújtó földmozgások gyakran okoznak kisebb-nagyobb kieséseket a termelésben. Földrengés miatt legutóbb áprilisban kellett leállítani az üzemekben a gyártósorokat és leselejtezni a megmunkálás alatt lévő szilíciumszeleteket. A Tajvant megrázó 1999. szeptemberi, 7,6-os erősségű földmozgás idején a számos üzemet magában foglaló Hsinchu ipari parkban szünetelt az áram-, a víz- és a gázellátás és így több napon át a termelés is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés