Hirdetés

A Fractal Design miniatürizálta a Torrent szériát

Két új tesót kapott a gyártó tavalyi háza: bemutatkozott az E-ATX-es Compact és a Mini-ITX méretű Nano modell.

A Fractal Design piacra dobta a tavaly leleplezett Torrent toronyház kisebb méretű, Compact és Nano névre keresztelt változatait. Előbbi elnevezését kicsit viccesnek tartjuk, ugyanis állítólagos kompaktsága ellenére 450 x 222 x 467 milliméteres dimenziókkal rendelkezik és legfeljebb E-ATX méretű alaplapok fogadására képes, a 417 x 222 x 374 milliméteres Nano viszont már tényleg jelentősen kisebb, mint a széria másik két tagja, ugyanis kizárólag Mini-ITX és Mini-DTX alaplapok beszerelését teszi lehetővé.


[+]

A két ház kialakítása nagyon hasonlít a nagytesóéhoz, tehát ugyanazt a felsőtápos elrendezést és szellőzésre kihegyezett borítást kapjuk, a beszerelhető alkatrészekre vonatkozó lehetőségek viszont némileg eltérőek. PCIe bővítőkártyahelyből például a Torrent Compactban hét, a Nanoban négy darabot találunk, a grafikus kártya hosszának maximuma előbbi esetben 330, utóbbiéban pedig 335 mm, míg processzorhűtőből a nagyobb változatba 174 mm magas példányok is beférnek, a kisebb variánsnál pedig 165 mm a felső limit.

3,5” méretű adattárolóból mindkét házban csak egyet használhatunk, 2,5 hüvelykes lemezekből azonban a ház nagyságától függően három, illetve kettő darab beszerelésére van lehetőségünk, míg ventilátorból (ha a legkisebb, 120 milliméteres egységekkel számolunk) a Compact hat, a Nano pedig öt darabot képes fogadni. Mindkét házra igaz, hogy vízhűtéses rendszerekhez használható radiátorok is rögzíthetőek a belterükben 360, illetve 280 milliméteres hosszúságig, de modelltől függ az is, hogy kettő vagy egy darab, 180 mm átmérőjű légkavarót találunk bennük gyári kiépítés szerint.


[+]

A Fractal Design Torrent Compact és Nano modellek fekete és fehér színben, edzett üvegből vagy acélból készült oldallappal, RGB-s, illetve fények nélküli ventilátorral ellátott változatban lesznek elérhetőek, mérettől függően (a nagyobbtól a kisebb felé haladva) 150, illetve 130 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés