Hirdetés

A félvezetőpiac 31%-os növekedést ért el 2000-ben

Az év végi lassulás ellenére 2000-ben a félvezetőpiac 222,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, amely összességében 31 százalékos növekedést jelent az előző évi eredményekhez képest - tudhatjuk meg a Dataquest jelentéséből.

Az Intel megtartotta vezető pozícióját, a NEC kénytelen volt lemondani a dobogó második fokáról a Toshiba javára, amely ezt az eredményt a sikeres memória eladásainak köszönheti. A NEC így a harmadik helyen végzett. A Top10 további nyertesei az STMicroelectronics, amely felküzdötte magát a kilencedikről a hetedik helyre és a Hyundai, amely a tizenegyedik pozícióból hármat lépett előre. További versenyzőink: Samsung (4), Texas Instruments (5), Motorola (6), Hitachi (8), és az Infineon (10).

A Dataquest információ szerint a legnagyobb forgalmat az Amerikai régióban bonyolították le, ez meghaladta a 71,7 milliárd dollárt, amely 29 százalékos javulást jelent a tavalyi adatokhoz képest. A második helyen az ázsiai/csendes-óceáni térség áll 56,9 milliárd dollárral. A legdinamikusabb, 33 százalékos növekedést Japán produkálta 50,4 milliárddal. A sort 29 százalékos teljesítményével Európa zárja, ez 43,1 milliárd dollárt jelent.

Hirdetés