Hirdetés

A Deja.com is a Google-é

Mától a Google-hez tartozik az internet legnagyobb Usenet archívuma. A Deja.com 1995-től gyűjtögette szorgalmasan a felhasználók kommentjeit, amely mostanra mintegy 500 millió hozzászólást tesz ki. Az adatbázis ugyan még nem érhető el, de a google-esek rajta vannak a kérdésen. Aki mégis a deja.com-ra téved, az mindössze a 2000. augusztusától vezetett Google-archívumot találja.

A deja.com és a dejanews.com is része a Google-kelengyének, bár a házasság ára nem nyilvános.. És ezzel befejeződik a Deja-felvásárlása. A többszöri elbocsátásokat túlélt 20 munkatárs sorsa még bizonytalan, a Google nem feltétlen tart rájuk igényt.

A Google-ről annyit mindenképp érdemes elmondanunk, hogy az ő kereső engine-je pásztázza át a legtöbb weboldalt, bár még így is csak töredékét a neten fellelhető több milliárdnak.. Vele keres a Yahoo!, az AOL/Netscape, a Cisco, begyűjtött már egy rakás elismerést, és mindezek ellenére magánkézben van mind a mai napig, bár neves befektetők állnak már mögötte. Mountain View, California - itt keressük a Google-t..

Hirdetés