Hirdetés

A Cisco bemutatta a TelePresence rendszer legújabb tagját

A Cisco a csoportmunka elősegítésére és a döntéshozatal felgyorsítására találta ki a TelePresence rendszert, ami virtuális találkozást tesz lehetővé, ezzel is csökkentve az utazással járó kiadásokat. A nemrég bejelentett 1300-as modell az ötödik a TelePresence rendszerek sorában. A nagyméretű, 65 hüvelykes képátlójú, 1080p felbontású plazmatévét, három kamerát, mikrofonokat és hangszórókat magába foglaló rendszer, egy helyszínen hat fő részére teszi elérhetővé a virtuális találkozó lehetőségét.

Cisco TelePresence 1300
Cisco TelePresence 1300

Az IP technológiára építkező rendszer már 1,5 Mbit sávszélességű internetkapcsolatnál is lehetővé teszi a 720p felbontást, nagyobb sebességű hálózatokon pedig a maximális, 1080p felbontás is elérhetővé válik. Lehetőség van a konferenciabeszélgetések rögzítésére is, amik a nemrégiben bejelentett Media Experience Engine motor segítségével számítógépeken vagy akár mobiltelefonokon is megtekinthetők. A rendszer nemcsak két, hanem több helyszín összekapcsolására is alkalmas, a TelePresence 1300-as összesen 40 virtuális tárgyaló kezelésére képes, a helyszínek közötti váltás pedig automatikusan, hangvezérléssel működik.

Egy TelePresence rendszer beüzemelése nem olcsó mulatság, a legmodernebb, három plazmatévével és három kamerával szerelt 3000-es modell 300 000 dollár körüli áron építhető ki. Az egyszeri beruházás azonban a Crimson Consulting Group tanulmányai szerint a multinacionális cégek esetében átlagosan 14 hónap alatt megtérül, esetenként erre kevesebb mint 6 hónapra volt szükség. Az utazásokkal járó többletkiadások, repülőjegyek, szállodafoglalások költségeinek megszűnése mellett a valós idejű személyes megbeszélések felgyorsítják a döntéshozatalt, ezáltal hatékonyabb munkavégzést biztosítanak. Jelenleg világszerte több mint 300 ügyfélnél 2000 rendszer került telepítésre, a Cisco saját belső hálózatán belül több mint 400 Telepresence szobát használ.

Azóta történt

Hirdetés