Hirdetés

A Boxee kiszáll a PC bizniszből

A Boxee komoly sikereket ért el, amit mi sem bizonyít jobban, hogy saját asztali hardvert is piacra dobtak, amelyet direkt erre az alkalmazásra optimalizáltak a D-Linknél. A fejlesztések folyamában most jutottunk el az 1.5 verzióig, amely Windowsra, Ubuntura és Mac OS X-re is elérhető.

Boxee 1.5
Boxee 1.5

A frissítés jegyében a szokásoknak megfelelően megújult a kezelőfelület, gyorsabb és egyszerűbb a böngészés, illetve a keresés az egyes alkalmazások, valamint állományok között. Ezen kívül a különféle filmekhez, műsorokhoz a korábbinál bőségesebb információhalmaz érhető el. Az új, HTML5 kompatibilis verzió egyébként már az új WebKitet használja.

Boxee 1.5
Boxee 1.5

Ez eddig szép és jó, azonban a Boxee ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy a jövőben nem fejlesztenek tovább PC-re. Ehelyett az általunk is tesztelt Boxee Box-ra, és a hasonló asztali multimédiás-netes eszközökre fókuszálnak majd, illetve a  tableteket és az okostelefonokat sem hanyagolják. A döntés hátterében az áll hogy meglátásuk szerint a számítógépek szerepe az otthoni szórakoztatás szegmensében csökkenni fog, mert a felhasználók egyszerűen jobb alternatívákat találnak erre. A Boxee 1.5 innen, azaz a Boxee oldaláról tölthető le.

Előzmények

Hirdetés