Hirdetés

A 8X-os AGP demója az AMD-től

[Email: GeorgeTerror] A Taipeiben megrendezett Computex kiállításon az Advanced Micro Devices (AMD) bemutatta -- a maga részéről -- az AGP 8X-et, a közelgő 8. generációs Athlonokhoz (alias Clawhammer) készülő platform új grafikai szabványát. A bemutató egy AMD-8151-es grafikai csatornán (Graphics Tunnel) alapuló rendszeren történt, egy SiS Xabre 400 (8X-os AGP-s) grafikus kártya kíséretében.

A Clawhammer az előzetes tervek szerint továbbra is idén télen debütál, bár egyre több tény látszik ennek ellentmondani, sajnos. A CeBIT-en ugyanis még csak 800 MHz-es Clawhammer példányokkal tudott szolgálni az AMD, de már akkor azt mondták nekünk (személyesen), hogy készen állnak az első 1.6 GHz-es mintapéldányok.

Ehhez képest meglepetésként robbant a bomba, hogy a Computexen továbbra is csak 800 MHz-es Clawhammerek jutottak ki, igaz, 1 MB L2-es cache-sel. Márpedig, ha tényleg már márciusban készen álltak az 1.6 GHz-es Hammer procik, akkor nem látjuk okát, hogy miért nem jutott belőlük a Computexre.

Nem szeretnénk túl sok téves konklúziót levonni, ezért egyelőre nem ítélünk, de az biztos, hogy a sok bizonytalanság az AMD Hammer körül nem jó jel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés