Hirdetés

A 30 ezer forintos gamer HDMI kábel esete

Ennyibe kerül, cserébe látható minőségjavulást ígér a Marseille által kínált mCable Gaming Edition.

A házimozi és high-end világában megszokott dolog a csillagászati árú kábelezés, akár van értelme (főleg az analóg oldalon) akár nincs (rendszerint a digitálison). A Marseille azonban a számítógépek világába hozza el ugyanezt 120 dolláros mCable Gaming Edition névre hallgató HDMI kábelével.


(forrás: PC Perspective) [+]

Bár első olvasásra ez nagy humbugnak tűnik, a gyártó ezúttal nem kizárólag az adatok zavarmentes átvitelére koncentrált, hanem speciális jelfeldolgozó egységeket is épített a csatlakozókba, amelyek egy külön USB kábel segítségével jutnak energiához. Ennek következtében a kábel irányított, azaz nem mindegy, melyik vége kerül a PC és melyik a kijelző oldalára.

A feldolgozóegységek feladata elsősorban egy külön élsimító eljárás alkalmazása, amely a kábelhez tartozó weboldalon nagyon impozánsan néz ki, de a PC Perspective tesztje alapján a valóságban is észlelhető, sőt, egyes esetekben még jobb eredményt is ad, mint ha a játékban elérhető AA üzemmódok közül választunk.


(forrás: PC Perspective) [+]

Mindez azért hangzik nagyon jól, mert a játékokban az élsimítás kikapcsolásával jelentősen gyorsíthatunk a megjelenítés sebességén, így gyengébb VGA-val is magasabb felbontásban játszhatunk. Tekintettel arra, hogy az mCable Gaming Edition a mérések szerint a bemeneti késleltetést sem növeli, a 90 cm-es hosszban 120, a 180 cm-es hosszban 130, a 270 cm-es hosszban pedig 140 dollárba kerülő kábel árán még csökkenthetünk is azzal, ha egy kategóriával olcsóbb VGA-t veszünk. Az egyetlen szépséghiba, hogy a jelfeldolgozó egységek működését nem tudjuk befolyásolni, így akkor is dolgoznak, ha filmet nézünk.

Azóta történt

Hirdetés