Hirdetés

Bemutatták a világ első 8K filmjét

Bár még csak mostanában kezdődött az Ultra High Definition, azaz gyerekkori nevén 4K technológia térhódítása, a következő generáció már itt van a nyakunkon. Mi is beszámoltunk már a Super Hi-Vision vagy 8K felbontású megjelenítők fejlesztéséről, a kísérleti, demonstrációs adásokról, és a jövőt érintő tervekről, de most egy újabb ajtót sikerült berúgni, hiszen bemutatták az első ilyen felbontású filmet.


(forrás: Live Production) [+]

Az eseményre a híres-neves Cannes-i Filmfesztiválon került sor, ahol a japán nemzeti műsorszóró vállalat, az NHK (Nippon Hoso Kyokai) jóvoltából levetítették a Toshio Lee rendezésével készült Beauties À La Carte című rövidfilmet; aminek 7680 x 4320 képpontos felbontása tizenhatszor nagyobb a jelenleg uralkodó Full HD technológiánál. A 27 perces komédiát egy 220 hüvelykes (közel 560 cm-es), 22.2 csatornás hangrendszerrel megtámogatott kijelzőn tekinthették meg az érdeklődők.

A jelek szerint az NHK és fejlesztőpartnerei, így például a Fujitsu, a Panasonic és a JVC, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Super Hi-Vision eszközök 2020-ra valóban elérhetőek legyenek a háztartások számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NHK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés