Hirdetés

Komoly gubanc lehet a 8K televíziók értékesítésével Európában tavasszal

A fogyasztással kapcsolatos uniós szabályozás szigorodik 2023 márciusától, ami ellehetetlenítheti az extrém nagy felbontású termékek forgalmazását.

A televíziógyártókat és egyéb piaci szereplőket tömörítő 8K Szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy a 2023 márciusában életbe lépő, az EU minden korábbinál szigorúbb, energiafogyasztással kapcsolatos rendelete komolyan veszélyezteti a 8K-s televíziókat. Az új szabályozás ugyanis megtiltja egy bizonyos szint felett fogyasztó elektronikai eszközök forgalmazását, ez pedig érinti az ilyen extrém magas felbontású tévéket is, hiszen ezek a modellek, legalábbis a jelenlegi példányok, átlépik e téren a megadott határértékeket.


[+]

Korábban e termékek mentességet kaptak, azonban ez az engedmény 2023 márciusától megszűnik. Ez pedig értelemszerűen azt jelenti, hogy 2023 tavaszától eltűnhetnek az ilyen típusú termékek a boltok polcairól. EU kapcsolódó bizottsága a jelek szerint nem tervez könnyítést életbe léptetni, a hivatalos álláspont jelenleg az, hogy a technológia fejlesztésével, vagy optimalizálással megoldható ez a probléma.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés