Hirdetés

Panasonic akkupakkok akár 10 000 mAh-s kapacitással

Már az oldal hasábjain is többször taglaltuk, hogy a növekvő mennyiségű, egyre energiaéhesebb mobileszközök miatt fokozott népszerűségnek örvendenek a különböző kiegészítő akkumulátorok, vagy más néven akkupakkok, amelyek hálózati áram hiányában tehetnek kifejezetten jó szolgálatot. A neves és kevésbé ismert gyártók közé most az egyik legnagyobb elektronikai vállalat, a Panasonic is felsorakozott ebben a kategóriában, és május 28-án nem kevesebb mint 8 variánssal kívánják kielégíteni a legkülönfélébb igényeket.

Panasonic QE-QL301 10 260 mAh-s akkupakk
Panasonic QE-QL301 10 260 mAh-s akkupakk

A csapat legkisebb tagja a QE-QV201, ami egy tollszerű szerkezet formájában lényegében két ceruzaelemből szolgáltatja az éltető energiát. Az „igazi” akkupakkok sorát a QE-QL102 nyitja, amely már beépített lítiumion akkumulátorral rendelkezik, ennek kapacitása 1430 mAh és az összes többi, méretesebb modellhez hasonlóan USB porton keresztül vagy hálózati adapter segítségével is újratölthető. A csapat élén a QE-QL301 áll majd, mely beépített akkumulátorainak 10 260 mAh-s összkapacitásával figyelemre méltó darab, ennek hatása minden bizonnyal méret- és tömegparamétereiben is érzékelhető lesz majd.

Ez utóbbi egy mobil eszközt (PMP, okostelefon, tablet, fényképezőgép stb.) annak energiaigényének függvényében egyetlen szusszal hozzávetőlegesen négyszer képes csurig tölteni, és dupla USB portjának köszönhetően egyszerre akár két különböző kütyü táplálására is lehetőség van. A visszajelző LED 5 lépésben indikálja a QE-QL301 töltöttségi szintjét, így nem zsákbamacska a tartalékok megállapítása. A sorozat másik három modelljének (QE-PL102, QE-PL202, QE-PL301) különlegessége, hogy támogatják az egyre elterjedtebb vezeték nélküli töltési technológiát, a QI rendszert, így a kompatibilis eszközöket csak rá kell tenni az akkupakk tetejére és a töltés azonnal megkezdődik. Ezen variánsok kapacitása rendre 2700, 5400 és 8100 mAh. A vételárakra a hónap végéig, vagyis hivatalos megjelenésükig remélhetőleg fény derül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés