Hirdetés

7”-es ASUS Eee Memo Pad – újabb variáns szivárgott ki

Egy 7 hüvelykes ASUS Eee tablet-féleség ötlete nem mondható újdonságnak, hiszen pont egy évvel ezelőtt, a 2011-es CES alkalmával mutattak be egy hasonló készüléket Eee Pad MeMO néven, amit elsősorban stylusos jegyzetelős, multimédiás mindenesként igyekeztek beállítani. Majd néhány hónappal később a Computex keretein belül egy okosított modellel jelentkeztek, ami többek között nagyobb felbontású, ráadásul sztereó 3D-s IPS kijelzőt kapott, mely szemüveg nélkül volt képes a térhatás keltésére. Megjelenését valamikor nyár eleje-közepe felé datálták, azonban csak nem ért el a boltok polcaira.


(forrás: Notebook Italia)

Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a koncepciótól nem könnyen szabadulnak, ugyanis a szokásos CES előtti résekből a Notebook Italia értesülése szerint olyan információk szivárogtak ki, hogy a 2012-es CES alkalmával újabb variáns felbukkanása várhat ASUS Eee Memo Pad néven. A kép alapján megjelenése alaposan változott, legszembetűnőbb különbség, hogy a kijelző alól eltűnt a jellegzetes stylus hüvely, ettől függetlenül arról nincs információ, hogy egy írószerszám része lesz-e a csomagnak (illene, különben mitől lesz Memo).

A belső hasonló az eddig tervezettel, vagyis az 1280x800 pixel felbontású érintőkijelzővel találjuk szembe magunkat, elvileg lesz 3D-s és „sima” változata is. Alatta duplamagos, 1,2 GHz-es Snapdragon processzor szorgoskodik, a háttértár 16 és 64 GB között skálázódik majd, valamint beépített Wi-Fi és 3G adapter is a repertoár része lesz. Szerencsére már csak napok kérdése, és a CES-en remélhetőleg úgy is mindenre fény derül, de ha már ennyiszer elővették a Memo dolgot, most már csak lesz belőle valami.

Előzmények

Hirdetés