Hirdetés

ITX-es gép van készülőben a Minisforum műhelyében

Az SFX-es táppal hajtott, VGA-val kiegészíthető újdonság dinnyére emlékeztető, 55 wattos CPU-kkal is elérhető lesz.

A Minisforum egy új gép készültéről lebbentette fel a fátylat, ami az eddigiekkel ellentétben egy 6 literes térfogatú, Mini-ITX-es házban fog érkezni, és 13. generációs Intel Raptor Lake-HX vagy AMD Dragon Range-HX processzorokkal lesz megvásárolható. Az asztali dizájnt követő, 55 wattos TDP-jű központi egységek mindkét térfélen legfeljebb 32 végrehajtó szálat állíthatnak hadrendbe, bár a kék oldalon nem mindegyik szál mögötti erőforrás lesz ugyanolyan erős.


(forrás: Twitter) [+]

Az SFX formátumú tápegységgel működtethető masina 4+4 tűs EPS csatolóval ellátott alaplapjait még az idei Computex alkalmával mutatta be a cég, és a 8 fázisos VRM-mel szerelt megoldásokon két, összesen maximum 96 GB memóriát fogadó DDR5 SO-DIMM slot, két M.2 aljzat, illetve egy x16-os PCI Express 5.0 sín található. Az utóbbi lépéssel a dedikált videokártya előtt is felemelték a sorompót (látszólag a géplak tetején van számára csatlakozás), azonban a 2,5 hüvelykes adattárakat kedvelők bánatára fedélzeti SATA port nem szerepel az egyenletben.

[+]

A szellőzőrésekkel gazdagon perforált ház frontjára egy fejhallgató kimenetet, egy mikrofonbemenetet, egy USB 3.0, plusz egy USB Type-C kaput tesznek, ám ezekből az USB interfészekből hátulra is kerül négy, valamint egy a DisplayPort, a HDMI aljzat, az Ethernet, a dupla antenna konnektor, illetve a tripla audio jack mellé. A hűtésről egyelőre nincs értékelhető információ, de már csak a specifikációkból adja magát, hogy száz szálékig az aktív konstrukció lesz a nyerő.


[+]

A vasakat barebone-ként vagy kulcsrakészen fogják árusítani, sőt, elvileg majd a deszkákat is megvehetjük külön, de leendő vételárakról még korai beszélni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés