Hirdetés

64 rétegű BiCS3 3D NAND lapkákkal érkezik a Toshiba TR200 SSD

Bár Trion 100 és 150 utódainak szánják az új tárolót, az OCZ nevet ezúttal elhagyták.

A Toshiba bemutatta az első, végfelhasználók számára kínált és megvásárolható SSD-jét, a TR200-at, melyben a vállalat saját tervezésű és gyártású, 64 rétegű BiCS3 3D TLC NAND memóriáját használják. Ezúttal a japán cég saját nevét adja a termékhez, nem pedig az általuk birtokolt, végfelhasználók körében jól bejáratott OCZ-ét, bár magát a fejlesztést vizsgálva a közös jellemvonások tagadhatatlan: hasonló tipográfia és grafika az SSD-t borító matricán, valamint a Trionból a Toshiba kézbekerülése után háziasított TR rövidítés és a típusszámozás is jól illeszkedik az OCZ által megkezdett sorba. Mindez egyébként nem jelenti azt, hogy a Toshiba kihajította volna az OCZ márkanevet.


[+]

Maga az SSD 240, 480 és 960 GB-os tárkapacitással lesz elérhető, kizárólag 2,5"-es formátumban, SATA 6 Gbps csatlakozóval. Ez utóbbiból már következtethetünk arra, hogy milyen sebességeket fog produkálni az új egység: lineáris olvasási és írási feladatokban a maximum 550/525 MB/s, véletlenszerű olvasási és írási műveletek esetében pedig 80 000/87 000 IOPS. Sajnos arra vonatkozóan nincs adat, hogy milyen vezérlő dolgozik majd a chipek alatt, lehet a Toshiba saját, vagy akár a Phison gyártmánya. Ami az élettartamot illeti, kapacitástól függően 60-240 TB adat írható fel rájuk, a garancia pedig három év. Összességében áttörés tehát nem várható a NAND körüli hókuszpókusz ellenére, hiszen az OCZ TR150 SSD-hez sokban hasonlító, vagy ahhoz közeli specifikációt láthatunk.

Az árazás egyelőre nem ismert, de a vállalat hamarosan a nagyközönség előtt élőben is bemutatja majd a terméket, így akkor további információkkal lehetünk gazdagabbak. A szállítás és a megjelenés ősszel lesz esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés