Hirdetés

4K tévék segítségével próbálják visszaszoktatni a majmokat a vadonba

A The Aspinall Foundation nevű állatvédelmi szervezet a "Vissza a vadonba" programja részeként egy érdekes kísérletbe kezdett. Ennek során azoknak makiknak és languroknak a ketrecébe, amelyeket a tervek szerint 2016-ban visszaengednek a természetbe, Ultra High Definition felbontású televíziókat helyeznek el, és azokon olyan felvételeket vetítenek nekik, amelyek a természetes életterükről szólnak.

Majom és a 4K tv
Majom és a 4K tv [+]

A Kent-I Port Lympne rezervátum területén élő majmok vesznek részt a programban, és nem is valami gagyi tévével szúrták ki szemüket, hiszen Sony X90C sorozatú modelleket kaptak, ezekből pedig a legolcsóbb is 650 000 forintba kerül itthon. Simon Jeffrey, a természetvédelmi terület állatokért felelős menedzsere azt emelte ki a projekttel kapcsolatban, hogy ők mindig új lehetőségeket keresnek az állataik foglalkoztatására és ösztönzésére. Sokféle technikával dolgoznak, hogy mentálisan és fizikálisan minél jobb szinten tartsák őket. Általában az újdonságok szagokkal, ízekkel, új mászótechnikákkal vagy játékokkal gazdagítják őket, de ezúttal valami mást akartak kipróbálni, hogy lássák, érdeklődnek-e a vadonban lévő természetes környezetük iránt.”


[+]

A kísérlettel az a céljuk, hogy betekintést engedjenek a majmoknak abba a környezetbe, amely potenciális élőhelyükké válhat. A meglátása szerint pedig a Sony 4K tévék képminősége olyan tiszta és részletes, hogy az ember szinte az esőerdőben érzi magát. Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy a majmok annyira megszeretik a tévézgetést, hogy majd a dzsungelben pont ez fog hiányozni nekik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés