Hirdetés

Vélemény: már 4 GB memória is elég az új Call of Duty-hoz

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Call of Duty: Ghosts értelmetlen korlátozást kap PC-n, ami sok felhasználónál kiverte a biztosítékot, hiszen a játék nem indul el, ha az adott gépben nincs 6 GB-nyi rendszermemória. Pedig a fejlesztők csak a csalóktól próbálták védeni a játékot, de valóban kétséges, hogy erre ez-e a legjobb megoldás egy olyan programnál, ami elvi síkon 3 GB rendszermemóriával bőven elvan.

Kiharcoltam a gépigény csökkentését
Kiharcoltam a gépigény csökkentését

Szerencsére az Activision és az Infinity Ward is ráeszmélt, hogy talán nem a legjobb irányba vitték el a népszerű sorozat PC-s portját, így kiadtak egy frissítést, mely a 6 GB-os memóriaigényt 4 GB-ra csökkenti. Ez továbbra is több annál, mint amennyi a játék futtatásához kellene, tehát a csalók elleni harcot nem adják fel a fejlesztők, de az új korlát sokkal több játékos számára teljesíthető, így várhatóan lecsillapodnak az elmúlt hetekben felborzolt kedélyek.

A frissítés további részletei az alábbi oldalon olvashatók. Ezzel a Call of Duty: Ghosts mesterségesen feltornászott gépigényének története lényegében lezárult. Bár a fejlesztők belátták, hogy hibáztak, véleményünk szerint az egész szituációt a kiadás előtt is át lehetett volna gondolni, illetve eleve valami más megoldás után kellett volna kutatni a csalások kiszűrésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés