Hirdetés

Bemutatták a Speedlight 430EX II-t

A Canon bemutatta új, középkategóriás vakuját, a Speedlight 430EX II-t. Az felfrissített változat 43-as kulcsszámmal (ISO 100, 105mm), beépített széleslátószögű objektívek esetén használatos adapterrel érkezett, mely lehetővé teszi, hogy akár 14mm-es gyútávú lencsékkel is megfelelő szélességű területet világítsunk meg.

Az újratöltési idő 20%-os redukálása mellett az ezzel a művelettel járó hangokat is csökkentették a mérnökök. A korábbi vakupapucsok helyére fém talpak és újratervezett érintkezők kerültek, valamint a gyorszárat is kicserélték a könnyebb kezelés érdekében.

A fényértékek manuális módban 1/3-onként állíthatók, így még pontosabban lehet a fényviszonyoknak megfelelően kalibrálni a villanás erősségét. A Canon szakemberei implementáltak még egy praktikus dolgot: kompatibilis EOS fényképezőgépekkel együtt használva a vakut lehetőség nyílik arra, hogy a beállításokat a kamera menüjében végezzük el.

Az eszközt "slave" módba is állíthatjuk több vaku együttes használata esetén. A repertoárba belekerült az E-TTL II rendszer, valamint a fehéregyensúly helyes beállításának hardveres segítsége is. Folyamatos expozíció esetén minden egyes képkockánál külön kapja az aktuális fehéregyensúly-értékeket a fényképezőgép, így minden fotónál optimális értékeke érhetők el. Ez a funkció Flash mode vagy Auto WB alkalmazása esetén érhető el. A vaku érzékeli, APS-C vagy APS-H szenzorú (croppos, full frame) gépen használják-e épp, és eszerint automatikusan korrigálja a paramétereket.

A Speedlight 430EX II júliustól lesz kapható a kiegészítőkkel egyetemben ( SB-E2 oldalkonzol, OC-E3 távvezérlő kábel).

Speedlight 430EX II
Speedlight 430EX II

Hirdetés