Hirdetés

IFA 2013 blog: íme a 3Doodler, a 3D varázsceruza működés közben

A 3Doodler varászceruza projektje idén februárban indult el a Kickstarteren, és mivel elég hamar, gyakorlatilag néhány óra alatt összejött a szükséges 30 000 dollár, így minden adott volt a sikerhez. A cél egy olyan eszköz kifejlesztése volt, amelynek segítségével három dimenzióban lehet rajzolgatni, egy ceruzát idéző masina segítségével.

Ez a belehelyezett műanyag szálakat felforrósítja, amelyek így készülék "hegyén" keresztül cseppfolyós halmazállapotban távozik. Maga a 3Doodler külsőre olyan, mint egy anabolikus szteroidokkal teletömött mutáns toll, amely azonban nem olyan nehéz, hogy elfáradjon tőle az ember keze néhány perces használattól. Rendelkezik saját akkumulátorral, így nem szükséges csatlakoztatni hálózati áramforráshoz, azaz bárhova magával viheti az ember. Az ára jelenleg száz dollár körül alakul, amelyért a termék mellé jár néhány, különböző színű műanyag szál is. Akkor sem kell izgulni, ha ezek elfogynának, mert tíz dollár leperkálásával fel lehet tölteni a készletet. Peter Dilworth, a varázsceruza egyik szülőatyja elárulta, hogy a tervekkel ellentétben már nem kell a jövő év elejéig várni rá, ha minden jól megy, aki most megrendeli, október végén, november elején már birtokba is veheti a 3Doodlert.

3Doodler
3Doodler [+]

Bár nem tűnik nagyon bonyolult dolognak, azért mégsem annyira egyszerű a használata, mint ahogyan azt egykori csehszlovák rajzfilm alapján gondolná az ember. Én kifejezetten setesuta voltam, de a kihelyezett minták alapján már egész szép dolgokat össze lehet hozni a segítségével.

Hirdetés