Hirdetés

Bizonyos Radeonok a vártnál lassabbak a 3DMark Time Spy tesztben

Az UL Benchmarks szerint a Radeon felhasználók 3%-át érinti a jelenség, amit az AMD már vizsgál.

Osvaldo Doederlein, a Google szoftvermérnöke nemrég felfedezte, hogy az újabb eszközillesztőkkel a Radeon RX 7900 XTX VGA-ja nem a várt eredményeket hozza a 3DMark Time Spy tesztben. Konkrétan jelentősen gyengébb pontszámokat szerez a szóban forgó hardver, holott más alkalmazásban nem látni a gondot.

Az említett tesztprogram fejlesztéséért felelős UL Benchmarks szóvivője a Steam fórumon elismerte, hogy a Radeon felhasználók 3%-át érinti egy olyan jelenség, amely miatt az adott VGA nem tud megfelelő teljesítményt biztosítani a Time Spy teszten belül. Elvileg az AMD reprodukálta házon belül, és úgy néz ki, hogy a meghajtóval kapcsolatos a gond, de egyelőre erről nincs bővebb információ.

Az UL Benchmarks szóvivője a javítás befutásáig azt javasolja, hogy a Time Spy mérések erejéig az érintett felhasználók használjanak régebbi eszközillesztőt. A lényeg igazából nem is ez, hanem maga az információ, hogy Radeon VGA mellett valakinek abnormálisan alacsony pontszámot ad a szóban forgó teszt, akkor érdemes megnézni más alkalmazást is, mert könnyen lehet, hogy csak egy szoftveres hibáról van szó.

Előzmények

Hirdetés