Hirdetés

3D-s és multi-touchos megjelenítők 21,5 colon

Legutóbb három éve tettünk említést a Zalman háromdimenziós megjelenítésre is képes monitorairól, azóta viszont szinte semmilyen hír nem érkezett a széria folytatásáról – egészen mostanáig. A házairól és különféle hűtési megoldásairól ismert cég ezúttal egy 21,5” képátlójú készülékkel jelentkezett, ami a sorozat többi tagjának nevéhez illeszkedve a ZM-M215W kódnevet kapta. A polarizációs szűrés elvén működő, azaz nem 120 Hz képfrissítési frekvenciájú képernyő 1920x1080 pixeles TN+film panellel van felszerelve. A válaszideje 5 ms, a kontrasztaránya 1000:1, a legnagyobb fényereje pedig 300 cd/m² körül van.

Zalman ZM-M215W
Zalman ZM-M215W

Csatlakozókból D-Sub és DVI került rá, plusz két darab 2 W-os hangszóróval is ellátták. Természetesen a megfelelő látványhoz elengedhetetlen szemüvegeket is mellékelik a ZM-215W-hez, ami két év garanciával 265 euróért lesz megvásárolható, valószínűleg már április folyamán.

Zalman ZM-M215W
Zalman ZM-M215W

Az Albatron Technology az OTM215L1 típusjelzésű, multi-touchos monitorát mutatta be. A cégnél –  a saját elmondásuk szerint – sokat dolgoztak a megfelelő pontosságú érintésérzékeny rendszer kifejlesztésén, hogy a felhasználók lehető legkönnyebben használhassák azt. Maga a képernyő egyébként „calibration-free”, tehát nem szükséges a tulajdonosnak beállítani, egyszerűen csak a számítógépre kell kötni, és máris kész a használatra. A panelt hőkezeléssel megerősített üveg védi a külső behatásoktól.

Albatron Technologies OTM215L1 [+]
Albatron Technologies OTM215L1 [+]

Az Albatron monitora megfelelt a Windows 7 WHQL követelményeinek is. Végül a technikai adatok: 260 cd/m²-es maximális fényerővel, 1000:1-es kontrasztaránnyal és 5 ms-os válaszidővel rendelkezik, továbbá D-Sub és DVI aljzat, valamint két darab 1 W-os hangszóró található rajta. A pontos megjelenési ideje és az ára egyelőre még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés