Hirdetés

A 3Com hamarosan a HP tulajdona lesz

A HP bejelentette, hogy felvásárolja a hálózati üzletágban utazó, 3Com néven bejegyzett céget, így a vállalat egyre nagyobb erőket mozgósít annak érdekében, hogy a hálózati piac kiemelt szereplője legyen. Maga a 3Com széles vásárlóbázissal rendelkezik a kis- és a középvállalatok szegmensében, így a HP a piaci részesedés mellett tulajdonképpen ügyfélkört is vásárolt.

A cégek összeolvadása a következő év első negyedévében fejeződik be. A HP 2,7 milliárd dollárt fizet a 3Com-ért, és az üzlet része a felsőkategóriás switcheket szállító kínai H3C, valamint a TippingPoint termékcsalád bekebelezése is. Az utóbbi megoldás az egyik legjobb behatolásmegelőzési rendszer a piacon, így a jövőben jó szolgálatot tehet.

A 3Com felvásárlásával a HP hamarosan a Cisco legfőbb versenytársa lehet a hálózati megoldások szegmensében. Az akvizíció hatására a vállalat ProCurve néven futó termékpalettája kiegészül a 3Com megoldásaival, így komplett hálózati infrastruktúra fejlesztése és forgalmazása válik lehetővé a HP számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés