Hirdetés

38 hüvelykes UltraSharp igásló a Delltől

Nem ez a legnagyobb asztali kijelzője a gyártónak, de azért nem kicsi.

Nyilvánvaló volt, hogy a legújabb slágerből, a 38 hüvelykes (valójában csak 37,5"-es) kijelzőmizériából a Dell sem fog kimaradni. Korábban ugyanekkora képátlójú monitort már teszteltünk az LG-től és az Acertől is, így valószínűleg nem fog meglepetésként érni senkit, hogy a Dell most bemutatott U3808DW kijelzőjében is 3840x1600 képpontos ívelt IPS panel dolgozik, keskeny, úgymond virtuálisan kávamentes kialakítással (a gyártó nyelvezetében ez InfinityEdge néven ismert).


[+]

A kijelző egyéb, már nyilvános paraméterei is sok hasonlóságot mutatnak, így a 99%-os sRGB lefedettség, a FreeSync képesség és az 1 ezredmásodperces mód, ami vélhetően az LG-nél látott 1ms Motion Blur megoldáshoz hasonló lesz. Frissítés: a gyártó hivatalosan megjelent specifikációja már nem említi FreeSync támogatást, sőt kifejezetten PWM mentes háttérvilágításról, valamint 5 ezredmásodperces válaszidőről tesz említést. A specifikáció többi része is ismert már, így 99%-os sRGB színtérlefedettséget (99% Rec .709, 78,1% DCI-P3), 10 bites (8 bit+AFRC) színeket, 178 fokos betekintési szögeket, 1000:1 kontrasztarányt és 350 cd/m² fénysűrűségre képes a kijelző, ami gyárilag delta E<2 értékkel fog rendelkezik dobozból kivett állapotában. Az állvány minden irányban állítható (pivot nélkül), lesz rajta 100x100-as VESA furat falikonzol számára és a 9 wattos sztereó hangszóró is található benne.


[+]

Amiért az igásló nevet kiérdemelte, az nem más, mint a beépített KWM switch, amire egy egeret és billentyűzetet aggatva több PC-t is irányíthatunk. Ehhez természetesen több bemenet is társul, így USB Type-C (Alt módban DisplayPortként), DisplayPort és két HDMI is megtalálható rajta. Emellett a Type-C csatlakozó 100 watt teljesítmény leadására képes, tehát a Power Delivery szabványt támogató notebookok tölthetők ezen a porton keresztül.

Az UltraSharp U3808DW monitor már elérhető 1500 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés