Hirdetés

32:9 képarányú monitor közeleg, ezúttal a hordozható fajtából

Szeretnénk olyan portfelhozatalt látni a desktop szegmensben, mint amilyen a hamarosan debütáló, 14 hüvelykes apróságon van.

Az utóbbi időben kezdenek szaporodni a hordozható monitorok, és már néhány magas (144/240 Hz-es) képfrissítési rátával dolgozó modell is hozzáférhető, ám szuper-ultraszéles, 32:9 képarányú megoldásokat eddig nem láthattunk. Ezen az áldatlan állapoton kíván változtatni a Lukos, ugyanis egy Kickstarter/Indiegogo kampány keretében pontosan ilyen kijelzőt készülnek piacra dobni, és úgy fest sikerrel járnak, mivel a kitűzött célösszeget már jócskán meghaladta a projektet támogató egyének által elutalt pénz mennyisége.


[+]

A Lukos névre (igen, úgy tűnik, hogy a ketyere és a cég neve megegyezik) hallgató, 14 hüvelykes megjelenítő 60 Hz-es IPS panele 3840 x 1100 pixeles felbontást ígér, amihez 300 cd/m²-es maximális fénysűrűség, 2 ezredmásodperces válaszidő és 100 százalékos sRGB színtérlefedettség párosul.


[+]

A periféria egyszerre négy eszközhöz lehet csatlakoztatva, de ez annyira talán nem meglepő, ha számba vesszük a burkolatán sorakozó aljzatokat, tudniillik három HDMI bemenet (két HDMI 2.0b és egy HDMI 1.4), két DisplayPort 1.4, egy DisplayPort 1.2 és egy USB Type-C csatoló került a készülékházra az elmaradhatatlan audio jacken kívül. Ebből már kitalálható a PbP funkció megléte Külön kapcsoló van az aktív hűtés beindításához, és az OSD menüt nem csupán fizikai gombokkal, de távirányítóval egyaránt vezérelhetjük.

[+]

A picivel drágább pakkot előnyben részesítők a szénszálas védőtokot kapnak a képernyőhöz, ami egyben egy magasságállítást lehetővé tévő állványként is szolgál. A Lukos vonzereje a sokrétűségében rejlik, hiszen akár asztali munkaállomásunk mellé is el tudjuk képzelni őkelmét, például a levelező programunk és a Discord/Skype duett mutatására vagy mondjuk mindenféle szenzorinformációk kiíratására. Persze a beépített hangszórókkal megspékelt apparátust nem csak PC-hez, noteszgépekhez, Apple vasakhoz passzinthatjuk hozzá, hanem az okostelefonok és a különböző konzolok is zöld lámpát kaptak.


[+]

Egyelőre még élnek a korai támogatók számára közölt árak – amelyeket csomagtól függően 420-860 dollárra taksáltak –, mert a tömeggyártás márciusban veszi kezdetét, és a megrendelt darabok szállítása várhatóan árpilis-május tájékán lesz esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lukos

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés