Hirdetés

Végre kapható lesz az IceGiant brutális CPU-hűtője

Az amerikai vállalat 2 kilogrammos szörnyetege egy hibrid megoldás, és még a Ryzen Threadripperre is felmegy.

Ha azok közé a nem éppen hétköznapi halandók közé tartozunk, akiknek a Noctua, a Scythe vagy a be quiet! csúcskategóriás léghűtései kevésnek bizonyulnak a processzorra, ám valamilyen okból (legyen az technikai vagy anyagi) nem kívánnak belépni a vízhűtések világába, fürkésző tekintetünket az IceGiant ProSiphon Elite névre keresztelt hibrid hűtésére vethetjük.

[+]

Lényegeben arról van szó, hogy egy óriási bordára négy combos légkavarót fogattak fel, de a történet nem merül ki ennyiben, ugyanis a gyártó házon belüli ProSiphon technológiája rádob egy lapáttal a dologra, és egy olyan folyadékot keringet a lamellák között, ami természetesen nem vezeti az áramot. Érdemes megjegyezni, hogy a dizájn lehetővé teszi, hogy vertikális vagy horizontális orientációban egyaránt használhassuk az eszközt, de lássuk inkább a száraz specifikációkat!


[+]

A mellékelt, 120 mm-es ventilátorok PWM-es vezérlésűek és percenként legfeljebb 2300 fordulat megtételére képesek, 32,2 dB-es maximális zajterhelés kíséretében. Maga a bordázat üresen 1440, lépkavarókkal kereken 2000 grammot nyom. A fejlesztés felapplikálható az Intel LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA1366, LGA2011(-3) és LGA2066, illetve az AMD Socket AM4, TR4 és sTRX4 foglalatokra, miközben RAM-jainknak (magasság szempontjából) 48 mm-es helyük van elférni. A dobozba Thermal Grizzly Kryonaut hővezető pasztát csomagolt a gyártó.

[+]

A papíron kifejezetten impozáns, karbantartást nem igénylő monstrum az Overclockers UK webshopon keresztül lesz elérhető, és 170 font ellenében már előrendelhető státuszban van. Bizakodásra ad még okot a garancia időtartama is, ami tíz esztendő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés