Hirdetés

2 Gigabites kapcsolási megoldások

Új korszakot nyitott meg ma az EMC Corporation a hálózati információtároló technológiák terén: olyan integrált megoldásokat mutatott be, amelyekkel gyorsan és hatékonyan aknázható ki a 2 gigabit/másodperces ("2 gigabites") Fibre Channel (üvegszálas) technológia. A mai bejelentés értelmében az EMC 2 gigabites megoldások átfogó skáláját fogja biztosítani: EMC CLARiiON és EMC Symmetrix rendszereket, az EMC által minősített, kompatíbilis tárolóeszköz-hardver- és szoftver-komponenseket, valamint migrációs (átállási) szolgáltatásokat. Mindezek eredményeképpen tisztán 2 gigabites és vegyes kapcsolati megoldások egyaránt kiépíthetők lesznek - ez egyszerre csökkenti a költségeket és javítja a termelékenységet anélkül, hogy korlátozná az üzlet működését.

A ma bejelentett új CLARiiON FC4700 2-Gb platform és Symmetrix Four-Port 2-Gb FC Director mellett az EMC a szigorú E-Lab Tested Interoperability Program keretében bevizsgálta és minősítette 2 GB-kompatíbilis szerverek, operációs rendszerek és gazdagép-adapterek (Host-Bus Adaptor, HBA) különféle konfigurációit. Az EMC jelenleg vizsgálja és minősíti a partnerek 2 gigabites kapcsolótechnológiáit, amelyeket az EMC a tervek szerint azonnal megjelentet, amint azok hozzáférhetővé válnak.

"A McDATA és az EMC már régóta szállítja a világ egyetlen olyan Director szintű termékét, amely ma 2 gigabit/másodpercessé bővíthető" - mondta Jack McDonnell, a McDATA elnök-vezérigazgatója. "A McDATA továbbra is a kategóriájában legjobb minőségű, az EMC robusztus tárolási megoldásait támogató hardvert és szolgáltatásokat kíván szállítani."

A 2 gigabites Fibre Channel technológia csökkenti a vásárlók költségeit, hiszen megduplázza a sávszélességet az üvegszálon csatlakozó tárolási környezetekben. Ez azt jelenti, hogy a tárolóeszköz-rendszerek portonként több gépet képesek kiszolgálni ugyanakkora területen, ugyanannyi kapcsolóval. Összetettebb, switch-switch-kapcsolatokat is tartalmazó környezetekben pedig a 2 gigabites technológiával hatékonyabban használhatók ki a kapcsolók portjai, portonként több szerverkapcsolatot lehetővé téve.

"Önmagában az új 2 gigabites technológia bejelentése nem jelenti automatikusan azt, hogy vásárlóink azonnal tőkét kovácsolhatnak a technológiából. Pontosan ezért lép előrébb az EMC és kínál teljes körű megoldásokat" - jelentette ki Chuck Hollis, a cég piacokért és termékekért felelős alelnöke. "A vásárlók elvárják a gyártóktól, hogy beépítsék a legmodernebb kapcsolati újdonságokat környezeteikbe, ugyanakkor azt is, hogy megőrizzék a rendszer stabilitását, az üzletmenet folytonosságát, valamint védjék a meglévő befektetéseket. Az EMC maximális mértékben tisztában van az ügyfelek ezen igényeivel."

James Opfer, a Gartner/Dataquest vezető elemzője így látja: "Az, hogy a 2 gigabites Fibre Channel széles körben elterjedjen, nagy mértékben azon múlik, hogy az iparág legfontosabb szereplői képesek-e jól időzítve megbízható és kölcsönösen együttműködő megoldásokkal előállni. Most, hogy a piac vezetői mind bejelentik a 2 gigabites kapcsolatok kezelését, a vásárlók egyre nyugodtabban állnak majd át az új generációs tárolóeszköz-hálózati technológiára."

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Hirdetés