Hirdetés

2 GB-os POV GeForce GTX 560Ti kártyák érkeznek TGT tuninggal

Hamarosan nyakunkon vannak a GTX 560 (Ti jelzés nélküli) grafikus kártyák, így nem meglepő, hogy a gyártók hamarosan megjelennek a Ti változatok 2 GB-os verzióival. Eddig egyébként nem sűrűn találkozunk olyan NVIDIA GTX 560 Ti kártyával, melyen 2 GB GDDR5 memória lenne, pedig létezik, hogy mást ne említsünk, a Gainwardnak és a Palitnak egyaránt van ilyen vezérlője, illetve mostani bejelentésével a Point of View is beállt a sorba a TGT jelzésű kártyákkal.

A POV tehát folytatja a német TGT-vel való együttműködést, akik a Point of View kártyák finomhangolásáért felelősek. A most bemutatott 2 GB-os NVIDIA GTX 560Ti-re épített vezérlő POV/TGT szokás szerint két változatban, úgynevezett Charged és UltraCharged változatban lát napvilágot.

TGT/POV GeForce GTX 560Ti 2 GB Charged
TGT/POV GeForce GTX 560Ti 2 GB Charged [+]

A TGT által kézzel válogatott memóriák és tuning következtében ezek a kártyák az NVIDIA által ajánlott referencia (820 MHz GPU, 1640 MHz shader és 4000 MHz RAM) órajel felett járnak. A Charged változat csak egy kisebb tuningot kapott, ennek megfelelően órajelei rendre 860/1721/4008 MHz, míg az UltraChargednél ugyanezen értékeket 911/1822/4008 MHz-ig tornázták fel. A gyártó szerint mindkét kártyában van még kiaknázható teljesítmény, tehát további tuningnak is alávethetjük őket.

TGT/POV GeForce GTX 560Ti 2 GB UltraCharged
TGT/POV GeForce GTX 560Ti 2 GB UltraCharged [+]

Az újdonságokkal kapcsolatban azt sajnos nem lehet tudni, hogy nagyjából mekkora maximális órajelre képesek, ám az nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a gyárilag beállított órajelek nem kiugróan magasak, hiszen már a GTX 560Ti megjelenésekor is volt ezeknél jóval nagyobb órajelen ketyegő kártya (a Gigabyte GTX 560Ti SOC), igaz, csak 1 GB GDDR5 memóriával. Talán majd egy később érkező Beast változat rátesz még egy lapáttal ezekre az órajelekre.

A POV/TGT GeForce GTX 560Ti 2 GB kártyák hamarosan elérhetők, árukról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés