Hirdetés

2,5 gigabites, celeronos QNAP NAS-ok otthonra

Egy két- és egy négyfiókos, utólag bővíthető modellel gyarapodott a gyártó felhozatala.

A QNAP nemrégiben bemutatta a TS-x62 szériás, otthoni felhasználásra szánt hálózati adattárait, amelyek agyaként a kétmagos Intel Celeron N4505 processzor funkcionál. Mind a kétfiókos TS-262, mind pedig a négyfiókos TS-462 4 GB-nyi NAND flash tárhellyel érkezik, és két PCI Express 3.0-s M.2 2280 SSD-t állíthat hadrendbe gyorsítótárazási célzattal. Míg az előbbi fix 4 GB memóriával jön, addig az utóbbi csak fele ennyivel, cserébe viszont 16 GB-ig növelhető a kapacitása a két SO-DIMM DDR4 slotjának hála.


[+]

A 2,5, illetve 3,5 hüvelykes meghajtókat egyaránt gyorscserével fogadó, opcionálisan RM-IR004 infrás távirányítóval dirigálható NAS-ok egy x2-es PCI Express 3.0 sínt is kaptak, amibe igény szerint különböző bővítőkártyákat pakolhatunk. A belső háttértárolókat EXT4 fájlrendszerre kell formáznunk, de a külsőleg csatlakoztatottaknál az EXT3, a FAT32, az NTFS, a HFS+ és az exFAT ugyancsak alternatíva.

A 2,5 gigabites Ethernetet felvonultató konstrukciókon egy HDMI 2.1 kimenet állomásozik a két USB 3.2 Gen2 Type-A, valamint két USB 2.0 porton kívül, és Plex szerverünkkel 4K felbontású, 60 képkocka/másodperces anyagokat streamelhetünk eszközeinkre. A Rokuval, Apple TV-vel, Google Chromecasttal és Amazon Fire TV-vel együttműködésre bírható páros a márkától megszokott módon többféle lehetőséget kínál biztonsági mentések készítésére (Hybrid Backup Sync).


[+]

A szerényebbik, RADI 0 és RAID 1 képességekkel megáldott  újonc hűtéséről egy 70 mm-es ventilátor gondoskodik, ami a nagyobbik, RAID 0, 1, 5, 6, továbbá 10 tömböket ismerő testvér esetében 120 mm-esre hízik. A kliens szinten Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge, illetőleg Mozilla Firefox böngészőket támogató típusok dobozaira 370 és 470 dollár körüli árcédulákat ragasztottak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés