Hirdetés

280 Hz-ig hergelhető IPS monitor az Acer műhelyéből

Akad egy-két vitatható termékjellemző, de a 27 hüvelykes újdonság alapvetően tudja a legfontosabbakat.

Az Acer legújabb, elsősorban játékosokat célzó kijelzője a Nitro XV1 szériába érkezett és az XV271 Zbmiiprx típusjelet kapta, s az alapból 240 Hz-es képfrissítési rátája 280 Hz-ig tuningolható. A dolog szépséghibája talán főleg abban leledzik, hogy a 27 hüvelykes, AMD FreeSync Premium technológiát használó IPS panel felbontása egyeseknek kevés lehet ekkora képátlóhoz, ugyanis a tervezők a jó öreg Full HD-re tették le a voksukat.

A VESA DisplayHDR 400-as minősítés nem szerepel a készülék kissé hiányosnak tűnő adatlapján, noha fénysűrűségének plafonja 400 cd/m² (és az XV1 sorozatú képernyők általánosságban tudnak HDR-t), amelyhez egyébként a kategóriában megszokott 1000:1 statikus kontrasztarány, illetve 1 ezredmásodperces válaszidő társul. A második bökkenő az, hogy a 16,7 millió szín FRC implementálásával jelenik meg előttünk (szóval a 8 bit nem natív), 99 százalékos sRGB színtérlefedettséggel kísérve, bár ez a kompetitív gamereket nem valószínű, hogy túlságosan meg fogja hatni.

Csatlakozók tekintetében egy 1.2-es DisplayPortot, két HDMI bemenetet, illetve a kötelező 3,5 mm-es jacket kapjuk, miközben a meglehetősen egyszerű dizájnú talp minden irányban állítható, természetesen a pivot módot is beleértve. Persze a 100 x 100 mm-es VESA furatokat sem kell nélkülöznünk a 400 dollárért már megvásárolható kijelző repertoárjából, sőt, végszükség esetére a gyártó még 2 wattos hangszórókkal is megpróbálta vonzóbbá tenni az ajánlatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Hirdetés