Hirdetés

24x-es CD-RW/DVD kombó meghajtó az LG-től

Az LG GCC-4480B egy CD-író és egy DVD-olvasó kombinációjából született úgynevezett kombó-készülék, amely az írható CD-ket 48-szoros, az újraírható CD-ket 24-szeres sebességgel írja (ezzel megfelel az Ultra-Speed Standardnak). A 48-szoros írási sebesség azt jelenti, hogy másodpercenként 7 MB adatot égethetünk fel a lemezekre, ami percenként 420 MB-ot jelent, így alig 2-2,5 fél perc alatt megírhatunk egy CD-lemezt. A GCC-4480B a DVD-ket 16-szoros sebességgel olvassa.

Bár a nagy teljesítmény ellenére a puffer mérete mindössze 2 MB, a SuperLink technológia használatával elkerülhetőek a puffer kiürüléséből adódó hibák. A DVD-k átlag elérési ideje 120, a CD-ké 110 milliszekundum. Az új kombót 109 euróért (körülbelül 23-25 ezer forintért) kínálják.

A készülék a következő formátumokat olvassa: DVD-Single/Dual, DVD-R, DVD-RW, DVD+RW, CD-ROM Mode 1, CD-ROM XA, CD-Audio, Mixed Mode, Photo-CD, CD-I FMV, Video-CD, CD-Plus, CD-Extra, CD-R, CD-RW és CD-Text. A termék CD-ROM Mode 1, CD-ROM XA, CD-Audio, Mixed Mode, CD-I, CD-I FMV, Video-CD, CD-Plus, CD-Extra és CD-Text formátumú lemezeket tud írni Disk at once, Session at once, Track at once, Variable packet write, Fixed packet write és Multi-Session üzemmódban.

Az eszköz elején található a Stop/Eject gomb, a LED-ek, a hangerőszabályzó, a sztereó fejhallgató-bemenet és az elmaradhatatlan CD vészkidobó lyuk. A dobozos változatban az író mellett megtaláljuk az Ahead Nero 5.5.9.9 CD-író és a Cyberlink PowerDVD XP 4.0 DVD-lejátszó szoftvert. UDF-meghajtóként az újraíráshoz az Ahead InCD 3.39.0-ás verzióját használhatjuk. A csomag része még a kézikönyv, a csavarok és az audió- és az interfészkábel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés