Hirdetés

2022-ben is megválasztották a tévék királyát!

A mezőny ezúttal is foghíjas, viszont 4K és 8K kategóriában is hirdettek győzteseket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is megrendezték a "King of TV" eseményt, azaz megválasztották a tévék királyát New Yorkban, a Value Electronics által szervezett eseményen. A szokásokhoz híven ezúttal is egy szakértőkből álló zsűri bírálta el a versenyen induló termékek teljesítményét. Sajnos a mezőny idén sem teljes, hiszen csak a Sony, a Samsung és az LG termékei indultak el, pedig jó lett volna látni, hogy a Panasonic, Philips, TCL vagy Hisense eszközök hogyan teljesítenek egy ilyen versenyszámban.

Sony A95K
Sony A95K [+]

A 4K kategóriában öt 65 hüvelykes televízió, egészen pontosan a Samsung S95B QD-OLED, a Sony A95K QD-OLED, az LG G2 OLED, a Samsung QN95B Neo QLED LCD, illetve a Sony X95K LED LCD modellek estek egymásnak. A zsűri döntése alapján pedig a legtöbb pontot (8,9) a Sony A95K QD-OLED tévéje kapta, így ez lett idén a király ebben a felbontásban. A második helyre egy szintén QD-OLED paneles termék, a Samsung S95B (8,3) futott be, a harmadik pedig az LG G2 lett 7,9 ponttal.

LG Z2
LG Z2

A 8K versenyszámban kevesebben indultak: A Sony Z9K (LCD) mellett a Samsung QN900B (Neo QLED LCD) és az LG Z2 (OLED) szállt ringbe, és a győztes nem túl meglepő módon ezúttal is az OLED készülék lett. Ennek megfelelően ezt az összecsapást az LG nyerte 8,2 ponttal, a második a Sony lett, hiszen 7,8 pontot kapott, a Samsung pedig a harmadik helyre futott be 7,5 ponttal.

Mindenkinek gratulálunk, de reméljük, hogy jövőre hívnak más versenyzőket is.

Előzmények

Hirdetés