Hirdetés

2-az-1-ben Chromebook az Acertől, AMD alapokon

A tajvani multi újdonsága 11,6 hüvelykes, 360 fokban hátrahajtható kijelzővel és robosztus külsővel próbál vásárlókat szerezni magának.

Az Acer kínálatában több Chromebookot, 2-az-1-ben eszközt és valamilyen szinten strapabíró notebookot is találunk, a mindhárom kategóriába besorolható modell érkezésére azonban mostanáig várnunk kellett. A Chromebook Spin 311 R721T elsősorban üzleti felhasználásra és oktatási célokra lett tervezve, de természetesen bárki számára jó döntés lehet, akinek szüksége van az átlagnál hatékonyabb külső védelemre és a Google „asztali” operációs rendszerére.


[+]

A 296 x 206 x 23,5 milliméteres dimenziók és a 1,5 kilogrammos tömeg egy nagyjából 240 eurós hordozható számítógép esetében megszokottnak számítanak, ha viszont figyelembe vesszük, hogy az 1366 x 768 pixel felbontású IPS kijelző képátlója csak 11,6 hüvelyk, máris egy jó nagy krumplinak tűnik az új Chromebook a legtöbb, hasonló képátlójú Windowsos konkurenshez képest. Ez persze nem az operációs rendszer hibája, hanem a vastag káváké és azé a műanyag burkolaté, melynek köszönhetően a gép akár 1,22 méterről történő leejtést is kibír, valamint ellenáll a 7,7G mértékű vibrációnak, a -32 és +49 °C-os hőmérsékletnek és a 88%-os páratartalomnak is.


[+]

A már említett tulajdonságokkal bíró érintőkijelzőt egyébként Corning Gorilla Glass típusú üveg borítja, szükség esetén pedig akár teljesen hátra is hajthatjuk, ezzel megkönnyítve a tartalomfogyasztást abban az esetben, ha nem kívánjuk használni a fizikai billentyűzetet. A rendszer lelke egyébként egy 1,8 GHZ-en ketyegő, kétmagos AMD A4-9120 processzor, mely magába foglalja a Radeon R4 integrált GPU-t is. A DDR4 memória kapacitása 4 GB (aminek bővíthetőségéről nem esik szó), míg adataink és az OS tárolásáért egy 32 GB-os NAND flash tároló felel.


[+]

A csatlakozók között két-két A és C típusú USB 3.1 Gen1 portot és egy jack kimenetet találunk, melyeket microSD kártyaolvasó egészít ki, a vezeték nélküli csatlakozást pedig a beépített ac-s Wi-Fi és a 4.1-es Bluetooth modul segíti. Természetesen nem maradhatott ki a notebookból a webkamera, a beépített mikrofon és a sztereó hangszórópár sem.


[+]

Az Acer Chromebook Spin 311 R721T már kapható Japánban és az Amazon UK webáruházban, utóbbi helyen a 198,99 fontos összeget találjuk a megrendelésre szolgáló gomb környékén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés