Hirdetés

1,6 GHz-es és 1,8 GHz-es Pentium 4 július elején

Az Intel a jövő hónap elején kiadja a Pentium 4 1,6 GHz-es és 1,8 GHz-es verzióját. A processzorok a régi Willamette architektúrára épülnek. Az 1,8 GHz-es processzor az 1,7 GHz-es jelenlegi csúcsmodellt übereli, az 1,6 GHz-es változat kiadása pedig kitölti az 1,5 GHz-es és 1,7 GHz-es frekvenciatartomány közti űrt.

A 100 MHz-es plusz nem hoz megrendítő teljesítménynövekedést az eddigi csúcsmodellhez képest, ezért ez nem fogja nagyon megdobni az Pentium 4 eladásokat. Egy piackutató cég (Mercury Research) statisztikái szerint az Intel jelentősen elmarad saját tervezett bevételétől. Erre az évre 20 millió eladott Pentium 4-essel kalkuláltak, ennek ellenére az első negyedévben csak 1 millió darabot sikerült értékesíteniük. A felmérés szerint a második negyedévben ennek duplája lesz a forgalom.

A kedvezőtlen eredményeken a hamarosan megjelenő Brookdale architektúrájú Pentium 4 segíthet. Ennek induló frekvenciája valószínűleg a lélekteni 2 GHz lesz. Egyelőre nem tudni, hogy kiadnak-e 1,9 GHz-es Pentium 4-et, de ha az Intel követi saját bevett gyakorlatát, akkor több mint valószínű, hogy ilyen frekvenciájú modellel is találkozhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés