Hirdetés

19-re húz lapot az ASUS: Maximus Extreme/Assembly alaplap és Matrix GTX 980 Ti

Az ASUS IFA 2015-ös termékcunamijának közepette már tett említést a Z170 vezérlőhídra épített "Maximus VIII Extreme/Assembly" névvel ellátott alaplapról, aminek extrája a Maximus VIII Extreme-hez képest a "ROG Plasma Copper" színeken túl a 10 Gbps átviteli tempóra képes ROG Ethernet kártya, illetve a ROG SupremeFX Hi-Fi Box névre hallgató doboz, ami a hangzás oldaláról nyújt többet – ám arról nincs hír, hogy az OC panellel mi újság ennél a modellnél.


[+]

Hogy az említett PCIe x4 csatolófelületű Ethernet kártyát mennyire lehet otthoni környezetben kihasználni, az egyelőre kérdéses, az viszont biztos, hogy az Aquantia és Tehuti Networks fejlesztéseire épül. Mindkét vállalat tagja az  NBASE-T Alliance-nak, a nevükhöz fűződik az első olyan referencia NBASE-T adapter, ami 100 méternyi hagyományos Cat5e kábelen képes a 2,5 és az 5 Gbps tempóra, így ez a kártya is.

Ami a Hi-Fi Boxot illeti, ez valójában egy beépíthető előlapi panel, amiben Cirrus Lugic ADC, ESS ES9018K2M DAC, Ti LM4562 műveleti erősítők, valamint TPA6120A2 fejhallgató erősítő dolgozik. Az ASUS természetesen audiofil hangzást ígér, így nem okoz gondot majd 32 bit/384kHz és a DSD128 lejátszása, valamint a 600 ohmos fejhallgatók meghajtása sem.


[+]

A másik újdonság a Matrix GTX 980 Ti VGA, ami órajeleit tekintve bár ugyanazt tudja, mint a korábban részletesen bemutatott Strix GTX 980 Ti a legmagasabb gyári fokozatban, de jobb tuningolhatóságot ígér, főleg ha extrém tuningról van szó. Noha a Matrix NYÁK-ja nagyon hasonlít a Strix-ére, ráadásul tápellátása ugyanúgy 14 fázisú, ám a Matrix esetében megjelenik a Digi+ VRM, valamint abszolút prémium komponensekkel szerelik, így tehát még nagyobb órajelek kicsikarására lesz lehetőség.


[+]

Ezen kívül a kártyán aktiválható az LN2 hűtés esetén hasznos defroster, továbbá van BIOS safe mode is. A levegős hűtés még a DirectCU második generációjára épít 10 milliméteres hőcsövekkel, és csupán két ventilátort használ.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés