Hirdetés

15 gombot szórt szét Rival 500 egerén a SteelSeries

A sok gomb elrendezését sok gyártóval ellentétben nem ömlesztve oldották meg.

A sokgombos, MOBA/MMO játékra kihegyezett egerek egyik jellemző tulajdonsága, hogy a gombok többségét a hüvelykujj alá zúdítják, és ember legyen a talpán, aki azok között vakon képes játék közben eligazodni. Nyilván, mint sok minden más, ez is megszokható, de a SteelSeriesnél úgy gondolták, hogy ez megoldandó problémaforrás, aminek megoldását – legalábbis az ő részükről – a Rival 500 egér képében mutatták be.


[+]

A jobbkezes kialakítású, 118 x 78,34 x 43,34 milliméteres méretekkel rendelkező, 129,7 grammos vezetékes egéren a már említett hüvelykujj alá nem szórták be az összes létező gombot. Alapvetően meghagytak egy gumis területet, ahol az ujj pihenhet és megtámaszkodhat anélkül, hogy megnyomna egy gombot is. E köré csoportosítottak hat gombot, melyek közül a két alsót úgy alakították ki, hogy kattintásukhoz elegendő lefele tolni a hüvelyujjat, nem kell ujjheggyel befelé irányuló erőt is külön kifejteni. Állítólag ez a módszer gyorsabb, kényelmesebb, természetesebb. A többi gombot az egér más részein szórták szét, így a mutatóujjat és a középső ujjat is megmozgatja az egyénként mindenféle fogást támogató kialakítás.


[+]

A gombok természetesen testre szabhatók, azaz programozhatóak, kapunk emellett egy négyirányú görgőt, a fő gombok alá 30 millió klikkelésre tervezett SteelSeries kapcsolót, kétzónás, 16,8 millió színű, változtatható világítást, cserélhető a hátsó "névtáblát" (3D nyomtató szükséges), haptikus visszajelzést, valamint PixArt PWM3360 optikai szenzort, aminek érzékenysége 100 és 16 000 dpi között változtatható.

Mindezért a SteelSeries Európában 90 eurót kér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés