Hirdetés

150 millió dolláros Wi-Fi alap az Inteltől

A cég bejelentette, hogy ezt az összeget Wi-Fi termékeket gyártó cégekbe fogja befektetni. A befektetés egy újabb lépés a vezeték nélküli hálózatok szabványosításának és elterjesztésének útján. A Wi-Fi vagy más néven 802.11b a vezetéknélküli hálózatok jelenleg legelterjedtebb fajtája.

Les Vadász, az Intel befektetésekért felelős alelnöke szerint "a Wi-Fi üzletág hatalmas fejlődés előtt áll. Előrejelzések szerint 3 éven belül 30 millió laptop rendelkezik Wi-Fi képességekkel".

Az Intel jelentős beruházásokat tett több olyan vezetéknélküli programba, amely segíti egy egységes szabvány létrehozását, vezetéknélküli eszközök fejlesztését és a piac fejlődését. Ilyen például a Banias kódnevű processzor, ami kimondottan a mobil PC felhasználóknak szól, és többek között egyszerre képes 802.11a / 802.11b szabványú hálózatokban működni. A Banias a következõ év első felében fog megjelenni.

Az Intel eddig 25 millió $-t fektetett be 10 cégbe, akik hardverek és szoftverek mellett biztonságosabb vezetéknélküli kapcsolatokat, egyszerűbb számlázási megoldásokat, robosztusabb infrastruktúrát és újabb szabadtéri adatátviteli eljárásokat fejlesztenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés