Hirdetés

Majdnem egy év használat után is le tud égni a 12VHPWR tápcsatlakozó

A terhelés jellege és ideje gyakorlatilag kizárja, hogy rosszul volt csatlakoztatva a konnektor.

Az elmúlt évben kis ideig bizonytalanság vette körül a GeForce RTX 40-es szériát a leégő tápcsatlakozók kapcsán, amelyre az NVIDIA végül hivatalosan is reagált, így kiderült, hogy a felhasználók nem rögzítik megfelelően a tápkábelt. Az eseteket jól jellemezte, hogy záros határidőn belül bekövetkezett a gond, ami érthető is, hiszen nem volt optimális az összeköttetés a tápegység és a VGA között.

Ezen a héten azonban történt egy érdekes eset, ugyanis a Byogore néven futó felhasználó a Redditen jelezte, hogy leégett az ASUS GeForce RTX 4090-es VGA-ja, mégpedig a megszokott módon, a 12VHPWR tápcsatlakozó által. Ilyet persze önmagában láttunk már, viszont az érintett jelezte, hogy az említett VGA majdnem egy évig tökéletesen üzemelt, tehát a konnektor csatlakoztatását valószínűleg helyesen végezte el, ráadásul csak gyári kiegészítők voltak használva.


(forrás: Byogore Reddit) [+]

Az okokat egyelőre nehéz látni, mivel ez az egyetlen ismert eset, amikor a problémás 12VHPWR tápcsatlakozó huzamosabb idő után adta meg magát, minden más, lényegében rossz csatlakoztatásból adódó leégés heteken belül bekövetkezett. Jó hír viszont, hogy csendben új tápcsatlakozót kap az aktuális GeForce generáció, vagyis az NVIDIA az újabb VGA-kra már a strapabíróbb, 12V2x6 jelzésű aljzatot javasolja.

Bár az esetre nincs hivatalos reakció a gyártók részéről, a 12VHPWR csatlakozóval rendelkező felhasználóknak talán nem árt időnként ellenőrizni, hogy minden rendben van-e a konnektorral és magával a csatlakoztatással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés