Hirdetés

120 hertzes, profi 4K monitor az NEC-től

Bár az NEC új monitorával a szerencsések már az október 22-én megrendezésre kerülő NEC Display Show keretén belül találkozhatnak a tengerentúlon, szerencsére a technikai paraméterek megismerésére nem kell addig várni, hiszen az újdonsággal kapcsolatosan minden részlet publikus már most.

A 32" azaz egészen pontosan 31,5"-es megjelenítő a professzionális PA sorozatba érkezik, ennek megfelelően tudása is igen széles körű. Már az UHD felbontású, azaz 3840x2160 képpontos, IGZO technológiával készülő, 1,07 milliárd árnyalat megjelenítésére képes panel (ami valószínűleg a Sharp gyárából érkezik) is újdonság, hiszen legfeljebb 120 hertzes frissítésre képes, kontrasztaránya pedig eléri a 10 000:1 értéket, miközben a betekintési szögek 176/176 foknál tetőznek, a válaszidő pedig 10 ezredmásodperc.


[+]

A 350 cd/m²-re képes háttérvilágítás LED-es és alkalmas a széles színtér megjelenítésére, ami 99,2%-os Adobe RGB-t jelent. Érdemes megjegyezni, hogy a háttérvilágítás meghajtása PWM-alapon történik, de ennek frekvenciája roppant magas – 20 kHz – az átlagos PWM-es monitorokhoz képest. Professzionális mivoltából adódóan a PA322UHD állványa és kijelzője minden irányban állítható, támogatja a portrémódot automatikus képforgatással, illetve az USB 3.0-s hub is része a felhozatalnak, ahogyan a DisplaySync Pro képesség is. Ez utóbbi egyfajta KWM switch-ként üzemel, tehát két számítógép is vezérelhető felváltva a monitor USB-portjára kötött beviteli eszközökkel (ehhez két gép összekötésére alkalmas USB hubot építettek bele).


[+]

A professzionalitáshoz tartozik a homogenitáskorrekció, a környezeti fénymérő, az ICC profil emuláció, a REC 709 képprofil, valamint a sok bemenet: DisplayPort, DisplayPort OPS (amire az OPS specifikációnak megfelelő modulok csatlakoztatásával további kimenetek érhetőek el), 4 darab HDMI, 2 darab DVI. Ezekkel természetesen kiaknázható a PiP/PbP funkciók, amelyekkel négy forrás jelét tudjuk a kijelzőn egyszerre megjeleníteni. Mindezek tetejébe az integrált hangszóró sem maradt ki a repertoárból.


[+]

Mindezért nem keveset kell fizetni: a PA322UHD-BK négy év garanciával 2299 dollárt kóstál, ami a SpectraView II kalibrációs szoftverrel és a hozzávaló kalibrátorral (PA322UHD-BK-SV) 3249 dollárra nő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés