Hirdetés

Méretes, 100 Hz-et támogató FreeSync kijelzőt villantott a Samsung

Az ívelt monitor a 34 hüvelykes kategóriát gazdagítja.

A Samsung alaposabban ráfeküdt a FreeSync kompatibilis monitorok gyártására, amit bizonyít egyrészt, hogy nemrég bemutatták a CFG70 kijelzőcsaládot, ami a korábban beharangozott 24 mellett 27 hüvelykes méretben is elérhető lesz (a képátlót leszámítva ugyanazokkal a paraméterekkel és tudással, mint a kisebbik testvér), most pedig a CF791-est leplezték le.

A CFG70-nel ellentétben nem 16:9, hanem ultraszéles, 21:9 képarányú VA panelt kapott az új modell, méghozzá 34 hüvelykes méretben, ívelt kialakítással, keskeny kávával és 3440x1440 képpontos felbontással – nem meglepő módon ez megegyezik a két hónappal ezelőtt hírül adott LTM340YP03 panellel. Mindehhez 100 hertzes maximális képfrissítési frekvencia és AMD FreeSync kompatibilitás is társul, melyek állítólag DisplayPort és HDMI csatlakozón egyaránt használhatók lesznek. A további paraméterek között 3000:1 kontrasztarányt, 178 fokos betekintési szögeket, valamint 4 ezredmásodperces g2g válaszidőt sorol fel a gyártó. Természetesen ez a modell is kvantumpontos, így a színtér az sRGB-nél nagyobb ("125% sRGB"), de a CFG70-hez hasonlóan nem éri el az Adobe RGB-t.


[+]

A nagy méret ellenére nem tettek le a VESA fali konzollal helyettesíthető, minden irányban állítható állványról, de értelemszerűen a portrémódot elhagyták, és a CFG70-nél látott "Arena" világítást valamint a Gaming UX menüt sem implementálták. Cserébe van két darab hétwattos hangszóró, illetve kétportos USB 3.0-s HUB is a két HDMI és az egy DisplayPort bemenet, illetve fejhallgató kimenet mellett. Az árcédula kicsit rázósabb lesz, 1000 dollárral lehet számolni

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés